8 timmar
Accelerera med hjälp av innovation
Ta fram strategin som håller er organisation i framkant
Intresserad?
Fyll i vårt formulär så hör vi av oss
Intresserad!
Analysera er innovationsprocess
Arbeta agilt och snabbt
Kartlägg era framtida behov
Ta fram en hållbar och lönsam struktur
Agilitet i traditionella strukturer
Leverera er fulla innovationspotential
Tidsram:
8 timmar
Deltagare:
4-12
Utkomst:
Innovationsprocess, Positionering, Due diligence, Innovationstratten

Varför innovationsacceleration?

Ett pass i Konceptstudion med fokus på innovationsacceleration är en vitamininjektion för verksamheter som står och stampar eller som vill revolutionera sin bransch. Genom att undersöka hur ni arbetar idag identifierar ni hur ni kan boosta ert innovationsarbete för att bättre möta kundens behov och framtidens utmaningar. Ni kan också hitta möjligheter för att arbeta mer som Silicon Valleys startup-företag, där initiativ och koncept valideras, testas och utvärderas löpande med hjälp av MVP:s och Proofs of Concept. I den miljön är det okej att misslyckas, för att ta tillvara lärdomarna inför nästa steg.

Hur fungerar det?

Vi börjar med att inventera statusen på er innovationsacceleration. Genom olika initiativ kan konceptstudion sedan fokusera på att utveckla en process och på hur den kan optimeras. Olika parametrar och nyckeltal är viktiga i utvärderingen av vem som har den beslutsfattande rollen och hur den ska fungera hos er.

När det kommer till agilitet och snabbhet i utförandet så är det viktigt att beslut också läggs på individer och team. De har ofta insikt i hur ett initiativ tas emot av marknaden, och kan i ett tidigt stadie ha med potentiella kunder i processen. Teamet kan då få en tidig inblick i vad som är affären och vad som ska skapas, för att sedan med snabba, dedikerade resurser ta fram en Minimum Viable Product för test och validering. Vi kan även diskutera utmaningar kring tröghet i existerande system, både när det gäller att finna och ta tillvara nya idéer, men också i förmågan att avveckla sådant som faktiskt inte fungerar: "Kill you darlings".

Resultat

Från sessionen får ni med er en struktur för hur innovationsprocessens flöde kan se ut hos er. Om processen redan är delvis på plats, tar vi istället fram en konkret handlingsplan med förslag på initiativ för att den ska bli än mer konkurrentskraftig och agil, men ändå fungera i linjearbetet.