Glödlampa
Gör som hundratals andra – testa din verksamhets innovationskraft!    Gör testet

Kompetensteam lägger grunden för en kompetensdriven organisationAtt driva digitala affärer kräver en hög kompetens. Våra kunders utmaningar kräver att vi har spetskompetens inom alla de digitala fält och kanaler som intresserar våra kunder. Därför var fokus på årets kickoff att skapa kompetensteam och ta avstamp i en ny typ av organisation, en kompetensdriven organisation.

Sommarens konferens spenderades på härliga Käringön ute i Göteborgs skärgård. De två dagarna var fyllda av energifyllda diskussioner och många skratt. Huvudfokus var dock den organisatoriska förändring som vi ska genomföra i syfte att berika våra kunder med en ännu högre kompetensgrad. I en ständigt föränderlig miljö, så som den digitala, behöver företag vara snabbfotade och ta till sig den senaste kunskapen. För att vi ska kunna göra detta behövde vi skapa en agil organisationsstruktur som gör oss lättrörliga. Därför har vi introducerat ett nytt lager av vår kundstrategi - kompetensteamen.

Kunskapsöverföring och ansvar

De nya kompetensteamen är platta och självorganiserande strukturer som fokuserar på bolagets kunskapstillförsel. Under kickoffen så drogs ett gemensamt ramverk upp med mål och strukturer för dessa team. Vi har länge känt ett behov för att se över vilka kompetenser som bolaget faktiskt sitter på och vilka vi behöver tillföra. Fördelen med att strukturera upp kompetensteam är att varje team då ansvarar för att en viss typ av kompetens finns inom teamets ansvarsområde. De olika ansvarsområdena som vi tilldelade teamen var affär, design och teknik.

De nya teamen ser över befintliga kompetenser som finns inom de uppdelade områdena, men ansvarar även för att se över vilken ny kunskap som behövs samt hur kunskapen bör införskaffas. En av de viktigaste komponenterna i denna struktur är medarbetarnas egna intressen. Genom att föra öppna diskussioner inom ett kompetensteam, angående vilka områden som medarbetarna är intresserade av, skapas en överblick över var potentiella kompetensområden kan införskaffas.

För en kompetensdriven organisation

Vår strategi bygger på att ha kundteam som arbetar nära våra kunder. Detta har lett till att vi har väldigt långa relationer med de som väljer att samarbeta med oss på Invativa. När vi nu tillför dessa kompetensteam till denna ekvation så är vi övertygade om att våra kunder kommer få en ännu högre kompetenstillförsel. Vi kommer att effektivisera våra projekt och ge medarbetarna en ännu mer intressant vardag. Alla dessa komponenter kan sammanfattas i att vi besvarar de digitala utmaningarna med vår nya organisation, den kompetensdrivna organisationen.

Oscar Sellhed

2016-09-06

Kategori:Metoder

Hur stark är er innovationskraft?

Gör testet

Med vårt test får du snabbt koll på vilken innovationskraft din verksamhet har.

Prenumerera på Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner