Glödlampa
Gör som hundratals andra – testa din verksamhets innovationskraft!    Gör testet

Tillsammans med Ratsit under 15 årKnowit Invativa fyller 25 år i år och det är tillfälle att reflektera över vad vi har åstadkommit under alla dessa år – och med vem. Då är Ratsit givetvis en av våra främsta samarbetspartner och vi är stolta över att vi har fått vara med från början och fortsätter gärna framåt med er! 

Ratsit är ett internetbaserat företag som grundades 2006 och är en del i Nodeuskoncernen. Via Ratsit söker användarna fram offentlig information om privatpersoner och företag och får det sammanställt på ett överskådligt sätt. Ratsit är en av Knowit Invativas mest trogna kunder och samarbetet har pågått i drygt 15 år.

 

Från idé till affär 

I mitten av 2000-talet fick Invativa kontakt med entreprenören Anders Johansson, VD på Ratsit, som från tidiga år varit intresserad av inkomstinformation och redan som barn läste taxeringskalendern från pärm till pärm. Anders var och är en otrolig idéspruta med fokus på användarvänlighet, tillgänglighet och säkerhet och han funderade på hur man skulle kunna digitalisera taxeringskalendern och samtidigt göra information om namn, adress och telefonnummer tillgängligt på ett smidigt sätt för alla och envar. Med ett skräddarsytt team av utvecklare, designers och affärsstrateger tog dåvarande Invativa på sig uppgiften och skred till verket. Hösten 2006 lanserades sedan den första versionen av ratsit.se.

 

Succén var ett faktum  

Bland Ratsits användare blev tjänsten snabbt mycket populär och ratsit.se fanns på allas läppar. Det var dock inte alla som såg med blida ögon på vad det lilla företaget hade åstadkommit på kort tid och de stora drakarna i branschen kände sig hotade. Även myndigheter var initialt skeptiska till uppstickaren men har med åren insett värdet av att ha bra och säker information tillgänglig på ett enkelt sätt. Idag använder många av Sveriges myndigheter ratsit.se för att bland annat ta fram namn- och telefonnummerinformation om både personer och företag.  

 

Ratsit idag  

Ratsit har idag mer än en miljon besökare i veckan och tjänsten utvecklas kontinuerligt. Ett dedikerat team på Invativa arbetar dagligen med att förnya, utveckla och förbättra tjänsten. Med tiden har det tillkommit mer information och fler funktioner och utöver inkomst, adress och telefonnummer erbjuder ratsit.se information om både civilstånd, andra personer på adressen, samt information om fordon eller hundar på adressen. Med hjälp av Ratsits ”följa”-funktion kan användaren få avisering om när en person fyller år, flyttar eller får ett nytt bolagsengagemang. 

 

Bolagsfakta – Sveriges modernaste företagssök  

Anders Johansson, lever och andas nya smarta lösningar, och ville fortsätta på det inslagna spåret genom att göra utförlig företagsinformation lika lättillgänglig och tillförlitlig som personinformationen på Ratsit. Användarvänlighet, tillgänglighet och säkerhet var således ånyo i fokus när Anders gav Invativa uppdraget att ta fram och utveckla ytterligare en plattform. Invativa satte ihop ett engagerat team med kompetens inom digital affärsstrategi, affärsflöden och design tillsammans med kompetenta seniora systemutvecklare och 2020 såg Bolagsfakta.se dagens ljus. Hundratusentals nya användare har upptäckt sajten och uppskattar smidig, snabb och enkel information om både företag och dess befattningshavare. Bolagsfakta erbjuder fler grunduppgifter än flertalet andra söktjänster gratis, och i ett kostnadsfritt medlemskap, får användare tillgång till ytterligare information.

 

Resan tillsammans med Invativa  

Anders Johansson har kvar samma glöd som 2006 för att fortsätta leverera kvalitet till kund. Om samarbetet med Knowit Invativa konstaterar han att: 

"En stabil partner är A och O när det gäller utveckling. Med Knowit Invativa har Ratsit från dag ett haft en kreativ, kompetent och ansvarstagande partner. Vi får flexibilitet och smidighet vi aldrig hade kunnat rekrytera oss till själva och dessutom vet jag att teamet på Invativa brinner för min affär och ligger i framkant för att kontinuerligt utveckla såväl flöden som teknik och system. Det känns tryggt och kul och låter mig fokusera på hur jag utvecklar vår affär framåt.” 

Anders fortsätter, "Under pandemin har reklamintäkterna halverats och vi har varit tvungna att ställa om snabbt. Tack vare en flexibel och lojal partner som Invativa kunde vi styra om mot andra intäktskällor och har klarat oss väldigt bra under pandemin. Omsättningstillväxten är hela 40% jan-maj 2021 jämfört med samma period föregående år” 

Vi på Knowit Invativa är stolta över att få arbeta med en visionär som Anders – som har fört och fortsätter att föra ett helt segment av digitala affärer framåt i sina plattformar. Vi ser fram emot många spännande och utvecklande år tillsammans med Ratsit och Bolagsfakta och konstaterar att det inte bara är vi som fyller ”jämnt” i år – vi ber att få gratulera i förskott på Ratsits 15-årsdag i höst! 

  

Anette Morsten

2021-06-02

Kategori:Digitala Affärer

Hur stark är er innovationskraft?

Gör testet

Med vårt test får du snabbt koll på vilken innovationskraft din verksamhet har.

Prenumerera på Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner