Glödlampa
Gör som hundratals andra – testa din verksamhets innovationskraft!    Gör testet

Partners för effektiv och smart digitaliseringUtmaningen

Annelie Näs och hennes team på Naes & Friends hjälper kunder att nå sina mål. Genom digital marknadsföring och teknik hjälper de till att öka försäljningen från digitala kanaler, skapa bättre upplevelser och effektivisera processer.

Enligt Annelie spenderar många företag för lite tid på att fundera kring hur digitalisering faktiskt påverkar hela verksamheten. Många glömmer att fundera på kärnan i verksamheten - hur kunderna ska lösa de problem som löses på ett sätt idag - i framtiden. Ett exempel kan vara att utgå ifrån tekniska lösningar som finns på marknaden, istället för att utgå ifrån hur kunden vill köpa produkter framöver. I det fallet ligger fokus på hur ny teknik ska implementeras inte hur den ska tillföra kundvärde.

Utmaningen är därmed att göra faktiskt skillnad för slutkund. Att lösa den utmaningen är grunden i all verksamhet som Naes & Friends bedriver. Det görs med lösningar som produceras effektivt, fungerar långsiktigt och gör skillnad.


Lösningen

Implementera digitalisering i hjärtat av affären istället för i isolerade områden!

Annelie och hennes team ställer frågor: vilket problem löser vi för kunderna? Hur tror vi att detta problem kommer lösas i framtiden? Kommer detta problem ens att finnas i framtiden?

Sedan sätter de sig med kund för att prioritera digitala aktiviteter som utvecklar kärnverksamheten och gör riktiga pilotprojekt för att testa nya saker.


Det är här Knowit Invativa kommer in. När problemen är identifierade, snickrar Annelie effektivt tillsammans med kund på en konkret lösning som mynnar ut i ett projekt. När projektet ska materialiseras för att generera resultat för kunden, krävs en samarbetspartner som drivs av samma engagemang för att effektivt och flexibelt skapa den bästa digitala lösningen.

Det ska gå snabbt att utveckla till rimlig kostnad, men det ska ändå finnas en lyhördhet och ett ansvarstagande. Dessutom blir lösningen mer långsiktig om det är modern och smart teknik.

Knowit Invativa kombinerar kompetens inom affär, design och teknik och delar visionen att tillsammans med Naes & Friends och kunden skapa en långsiktig, smart och kostnadseffektiv digital produkt som löser problemen innan de uppstår.

Tillsammans arbetar vi med datadriven produktutveckling i en miljö med smarta tekniska lösningar och effektiv design. Genom att tänka digital affär för kunden skapar vi en god leverans som gör skillnad.


Resultat

I två projekt har Naes & Friends tillsammans med kunden valt Knowit Invativa som samarbetspartner.

För en kund byggde vi en multisajt-plattform med ett modernt och enhetligt gränssnitt, som lätt löpande kunde uppdateras av slutkund och utökas till fler sajter.

För nästa kund handlade det istället om att bygga en app, som skapar mervärde till befintliga kunder och för en ny målgrupp, samt genererar en ny digital inkomstkälla.

Annelie är nöjd med den effektiva och snabba kommunikationen. Hon uppskattar även att arbeta med ett företag som tänker kund och affär i första hand, men som kompletterar med tekniskt kunnande på expertnivå.

Slutligen, möjligheten att få ett kundteam där Naes & Friends får långsiktigt löpande assistans efter behov.

Läs mer om Naes & Friends på deras webb: https://naesandfriends.com/sv/

Jenny Wahlqvist

2020-06-15

Kategori:Digitala Affärer

Hur ser din digitala affär ut post covid-19?

Konceptstudio

Agera nu - vad är alternativet? Ta ett digitalt pass i vår konceptstudio tillsammans med våra specialister på digitala affärer!

Prenumerera på Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner