Dropbox Infinite - Framtidens MolnlagringDropbox var en av de första molntjänsterna som erbjöd lagring av filer via internet. Tjänsten lanserades 2007 och har sedan dess varit en av de stora aktörerna inom molnlagring. De senaste åren har de dock fått konkurrens av tjänster så som Google drive, Microsoft OneDrive och Apples iCloud drive för att nämna några. Nu försöker Dropbox att ta molnlagring till en helt ny nivå med sitt nya Project Infinite.

Utmaningen med dagens molnlagring är att den har byggts upp på ett sådant sätt att när du installerar dessa mjukvaror på din dator så måste du även lagra de faktiska filerna från molnet på din hårddisk för att ha åtkomst till dem. Lösningen är långt ifrån idealisk eftersom vissa molnlagringstjänster erbjuder ett större utrymme än vad en vanlig hårddisk har. Detta är sällan ett problem för privatpersoner med en normal förbrukning, men allt fler företag flyttar sin datalagring upp i molnet. Detta skapar problem för molnlagringstjänsterna. Det ger ingen bra användarupplevelse när inte alla filer kan hämtas ur samma källa utan du som användare måste hoppa mellan olika lösningar.

Under Dropbox Open London förra veckan så presenterade Dropbox lösningen på denna utmaning, Project Infinite. Project Infinite är en lösning som gör det möjligt att öppna molnlagrade filer direkt från molnet in till din dator. Du kommer fortfarande erbjudas möjligheten att ladda ned filerna för att använda dessa offline, men nu sker allt genom din installerade dropbox-klient. I din Dropbox-klient så kommer du kunna se både de filerna som ligger i molnet, markerat med ett moln, samt filerna på din hårddisk som kommer vara markerade med den traditionella gröna boxen. Nu kommer du alltså kunna utnyttja filerna i molnet som om de vore lokala på din dator utan att dessa tar upp någon plats - detta är enligt mig ett stort steg mot framtidens molnlagring.

Dropbox presenterade enbart en demo av Infinite-projektet under Dropbox Open London utan att presentera när projektet skulle lanseras. Något som vi dock kan vara säkra på är att när detta projekt släpps kommersiellt så kommer detta innebära nya möjligheter att arbeta digitalt och det kommer ta molnlagringen till nästa nivå.

Här under kan du se demon över Project Infinite, och om du vill läsa mer så rekommenderar vi att du läser Dropbox egna blogginlägg om Project Infinite, det kan du läsa mer om här

Oscar Sellhed

2016-05-04

Kategori:Digitala Affärer

Hur stark är er innovationskraft?

Test innovationskraft

Med vårt innovationstest får du snabbt koll på vilken innovationskraft din verksamhet har.

Liknande artiklar

Prenumerera på Invativa Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner