Glödlampa
Gör som hundratals andra – testa din verksamhets innovationskraft!    Gör testet

Roadmap för din Digitala omställningRoadmap för din Digitala omställning

En Digital omställning är lite som att anlägga en trädgård. Det blir bättre om det finns en plan - då går det att ta steg för steg fram för att sedan planera och anlägga en rabatt i taget. Men förutsättningarna behöver analyseras och behoven prioriteras innan ritningen bestäms. Det är många företag som under våren insett behovet av Digital omställning. En del har kommit en bit på väg - och andra vet inte riktigt var man börjar. Vi på Knowit Invativa har en plan och har gjort det förr. Läs mer om hur vi tänker. Målet är att få din digitala affär att blomstra.

Digital omställning

Våren 2020 visade med all önskvärd tydlighet att inte bara framtiden utan även nutiden är digital. De flesta organisationer kräver nu digitalisering. Många har redan tagit sina första steg – och det finns allt fler bra verktyg för ett digitalt arbete i vardagen. En digital omställning betyder också att det finns hela sjok med arbete som faktiskt blir både bättre och mer effektivt om det istället görs digitalt.

Människor är bra på människor och på kommunikation mellan människor. Digitala verktyg är istället oöverträffade på hantering av stora mängder information. Digitala verktyg och plattformar kan destillera fram rätt information för att generera smarta beslutsunderlag och mer effektiva processer. Digitala verktyg och plattformar kan också hålla reda på all denna information och göra den tillgänglig för rätt personer i rätt sammanhang och i rätt tid.

Digital omställning frigör tid för människor att fokusera på sälj, vård, service och kommunikation. Det underlättar urval, förebygger och säkerställer kvalitet och säkrar uppföljning, samtidigt som det sparar eller tjänar pengar.

Tjänster ska levereras till människor – nu och i framtiden – genom att använda människor för det människor är bra på och digitala lösningar för som det de är bra på.

Varför en Digital Roadmap?

Varje företag eller organisation har olika behov och möjligheter när det gäller digital omställning. Genom att skapa en Digital Roadmap finns möjlighet att sätta sig ned tillsammans med kunniga guider för att se vilka förutsättningar som finns och för att sedan prioritera och planera vägen framåt. Allt behöver inte hända på en gång - men du behöver börja någonstans för att nå ditt mål.

Ofta ställs frågor: Vad kan vi göra för att även fortsättningsvis möta kundens behov genom att använda den data vi har i ett nytt sammanhang? Vilka digitala verktyg eller plattformar kan hjälpa oss vidare snabbare? Vad finns redan på marknaden i någon form? Vad behöver vi utveckla?

Genom att identifiera idéer, lösningar och funktioner som leder affären framåt så tas underlaget för din Digitala Roadmap fram och sedan handlar det om att prioritera utifrån vad som har störst affärsnytta och vad som kan bli en sund digital affär.

Hur fungerar det?

Utgångspunkten är dagens verksamhet och personer som kan den – och sedan används lämpliga analysmetoder beroende på bransch eller behov. Några exempel är SWOT-analys, positionering, MoSCoW - som samtliga på lite olika sätt inventerar styrkor och svagheter.

Analysen och bilden som skapas används sedan för att ta fram en gemensam vision om var företaget eller organisationen ska vara om 3-5 år. Utifrån denna vision går det att ta fram en konkret handlingsplan med nyckelaktiviteter för framtiden.

Aktiviteterna prioriteras utifrån vad som bedöms ha störst inverkan på er affär och insikterna ställs samman i en Digital Roadmap.

Resultat

Du får en professionell genomlysning av verksamhetens nuläge och en praktisk handlingsplan för framtiden som innehåller både överenskomna förbättringsområden och vilka prioriteringar som behöver genomföras för att ta verksamheten in i framtiden.

Hjälp?

Knowit Invativa har gjort det här förr - för större och mindre bolag. Och vi tycker det är kul! Vi kan affär, teknik och design och brinner för att kombinera dessa områden till smarta och moderna digitala affärer som faktiskt går att genomföra. Vi kan genomföra en work shop tillsammans med er för att komma igång. En kickstart till en begränsad kostnad. Vi följer också gärna upp det ni kommer fram till och tar vid behov även hjälp av våra kollegor inom Knowit och på så sätt täcker vi in alla områden inom digitalisering.

Vi kallar det Konceptstudio och upplägget finns i flera olika format – helt anpassningsbart efter era behov. Varje pass drivs av specialister som har över 20 års erfarenhet av att utveckla digitala affärer och som brinner för att hjälpa till med din.

För en Digital Roadmap så tror vi på ca 8 timmar beroende på era behov och vi behöver ca 4-8 personer från er - som kan tycka och tänka tillsammans, gärna från lite olika perspektiv. Vi bidrar med konkreta idéer utifrån våra erfarenheter. Läs mer om Digital Roadmap och hur du kan skapa en.

Jenny Wahlqvist

2020-09-16

Kategori:Digitala Affärer

Hur ser din digitala affär ut post covid-19?

Konceptstudio

Agera nu - vad är alternativet? Ta ett digitalt pass i vår konceptstudio tillsammans med våra specialister på digitala affärer!

Prenumerera på Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner