Born Global - ett äventyr i Silicon Valley och San FranciscoJust nu är utvalda entreprenörer för Born Global 2016 på plats i Silicon Valley. Jag blickar tillbaks på när Invativa blev utvalda till Born Global 2013. Det var ett oförglömligt äventyr.

Born Global är ett internationellt företagutvecklingsprogram för svenska teknikbaserade företag med stor tillväxtpotential. Programmet syftar till att öka företagens sannolikhet att nå hög lönsam tillväxt genom att snabba upp sökandet efter en verifierad och skalbar affär. Detta sker genom en process som Center for Business Innovation vid Chalmers under åtta år utvecklat tillsammans med bl.a. forskare på Stanford och entreprenörer i Silicon Valley.

150 företag nominerades till programmet av en noga utvald skara serieentreprenörer, riskkapitalister och investment managers med särskild kännedom om svenska tillväxtföretag. Till programmet inbjuds tio av dessa företag för 2013. Invativa har med vår intäktsdrivande e-plattform, som fått arbetsnamnet invativa.net (numera Invativa Cloud), blivit utvald som en av dessa tio. Detta är vi mycket glada och lite smickrade över.

Programmets arbetsprocess omfattar professionella seminarier, workshops och företagsspecifika projektarbeten som fokuserar på att hitta en skalbar verifierad affärsmodell. Exempel på inslag är kundsegmentering, erbjudande, optimal produkt och tjänst, distributionskanaler, säljprocess och säljledning, effektiva betalningsmodeller, internationell organisation, ledning och styrning samt finansiering.

Till programmet och företagen kopplas serieentreprenörer och affärscoacher med lång framgångsrik erfarenhet av företagsutveckling. Programmet innehåller ledande svenska och internationella experter för olika områden. En vecka av programmet genomförs i Silicon Valley med företrädare från Stanford och lokala bolag som t.ex. Yammer, Google, Tesla Motors.

Team Invativa

2016-03-02

Kategori:Digitala Affärer

Hur stark är er innovationskraft?

Test innovationskraft

Med vårt innovationstest får du snabbt koll på vilken innovationskraft din verksamhet har.

Liknande artiklar

Prenumerera på Invativa Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner