5 podcasts som håller dig uppdaterad på de senaste digitala trendernaStändigt dyker nyheter upp i den digitala världen och ibland kan det kännas svårt att hålla sig uppdaterad på allt som händer. Vilka är de senaste digitala trenderna och hur tänker de entreprenörer som ligger bakom startups med fokus på digitalisering? Vi har listat fem podcasts som gör att du känner dig med i matchen och får koll på de senaste digitala trenderna.

Recode Decode

Recode Decode är en Amerikansk podcast där Kara Swisher, en väldigt framträdande journalist inom tech-industrin, varje vecka intervjuar intressanta personer inom tech-branschen. Kara kan konsten att vara rakt på sak och ställa de rätta frågorna för att verkligen gå på djupet bakom affärsmodeller. Hon fiskar fram det mesta om inflytelserika företagsledares tänk och bjuder samtidigt på en insiktsfull rapportering kring mer generella trender.

Ett nytt avsnitt av Recode Decode släpps varje måndag och lyssnar gör du här.

Recode Decodes hemsida.

Digitalpodden

Dagens Industris podcast där Daniel Goldberg och Viktor Ström bjuder på rapportering om bland annat digitala affärsidéer och startup-scenen. Det är lätt att hänga med och rapporteringen sker både på nationell- och internationell nivå. Vi ger en tumme upp för att man som lyssnare får uppdateringar direkt från Silicon Valley. Silicon Valley-korrespondenten Miriam Olsson Jeffery rapporterar nämligen därifrån om vad som är på gång och diskuteras där.

Onsdagen är dagen färska avsnitt släpps och lyssnar gör du här.

Di Digitals hemsida.

Breakit

Breakit är även det en podd som är hyfsat lätt att hänga med i. Jämfört med Digitalpodden så råder här ett större fokus på vad som händer på den digitala fronten just i Sverige. Här tar journalisterna Stefan Lundell och Olle Aronsson upp digitala trender på nätet och diskuterar hur det går för svenska bolag med fokus på startup-scenen. Stefan och Olle, som tidigare gjorde Digitalpodden, levererar skarpa analyser och senaste nyheter från den digitala industrin.

Du kan lyssna på ett nytt Breakit-avsnitt varje fredag här

Breakits hemsida.

Startuppodden

Startuppodden producerar i nuläget inga nya avsnitt men här finns många tidigare avsnitt värt att sätta i hörlurarna för. Mikael Zackrisson står för denna intervju-podcast som främst riktar in sig på entreprenörer, lärdomar och inspiration - allt med koppling till startups. Det är intressant att höra om affärsidéer och tanken bakom nystartade företag, som ju i de allra flesta fall är digitala.

45 avsnitt av Startuppodden väntar på dig här.

Startuppoddens hemsida.

UX-podden

I UX-podden grottar Kimmy Bolke och Sanna Wickman ner sig i allt som har med tjänster och gränssnitt att göra. Podden beskrivs som en hyllning till internet och allt digitalt. Ett stort fokus ligger på användarupplevelser, både idag, imorgon och igår.

UX-podden ger ut avsnitt lite sporadiskt och klappar ditt hjärta, precis som för oss för det digitala, besök deras hemsida och lyssna på avsnitten här.

Oscar Sellhed

2016-08-30

Kategori:Digitala Affärer

Hur stark är er innovationskraft?

Test innovationskraft

Med vårt innovationstest får du snabbt koll på vilken innovationskraft din verksamhet har.

Prenumerera på Invativa Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).

Så kommer du igång med digitala affärer

Läs våra e-böcker och få handfasta tips på hur du kan utveckla din verksamhet med hjälp av digitala affärer.

Vägen till din digitala affär

  • Identifiera din digitala affär
  • Förstå dina kunders utmaningar
  • Välj rätt team och kompetens
  • Utveckla kostnadseffektivt
  • Lansera snabbare
Ladda ner

Från hisspitch till MVP

  • Utveckla en digital produkt
  • Ta fram en lönsam strategi
  • Designa med fokus på UX
  • Identifiera tekniska utmaningar
  • Hitta rätt produktteam
Ladda ner