Glödlampa
Gör som hundratals andra – testa din verksamhets innovationskraft!    Gör testet

Digitala affärer

Dina utmaningar är inte unika - men dina möjligheter är det!

I en undersökning genomförd av MIT sa 87% av alla beslutsfattare att de känner sig hotade av digital disruption. I takt med denna utveckling växer dock även möjligheten till att göra lönsamma digitala affärer. Med rätt strategi och rätt metoder väger möjligheterna upp utmaningarna. Nu är tiden att utveckla en stark och lönsam digital affär.

Affär, design och teknik - en digital affär

Dina nutida och framtida kunder lever uppkopplade liv. För att nå ut till dem räcker det inte längre med att leverera kraftfull mjukvara eller digitalisera processer. För att bli framtidens vinnare behöver du skapa engagerande och konkurrenskraftiga digitala upplevelser. Sådana upplevelser kräver inte bara stor teknisk kunskap, utan även affärskännedom och moderna designmetoder.

Digitala affärer

digit·ala [-a`la] / af·färer [afä´rer]

avser den process genom vilken en verksamhet skapar kunderbjudanden och inkomstströmmar från digitala produkter och tjänster.

Möjligheter, inte problem

Vad är egentligen skillnaden mellan vanliga affärer och digitala affärer? Svaret ligger i första hand i möjligheterna. Du kan få intäkter från alla former av sunda affärer – men möjligheterna till riktigt lönsamma affärer finns numera i digitala produkter och tjänster. Dessa produkter eller tjänster kan resultera i nya fristående intäktströmmar och samtidigt fungera som komplement till din existerande affär.

I framtiden kommer allt fler affärer att vara digitala affärer. Men vi befinner oss fortfarande i startgroparna av utvecklingen. Du som väljer att satsa på digitala affärer idag kommer därför att bli en av framtidens vinnare.

Boka ett pass i konceptstudion

Vad digitala affärer öppnar upp för

01

Mer innovativa erbjudanden till en större marknad.

02

Kortare time-to-market till lägre pris.

03

Faktabaserad utveckling som leder till ökad kundnärhet.

Testa din innovationskraft och få reda på ditt företags styrkor och er förbättringspotential.

Med effektiva metoder för digital affärsutveckling, innovation och digital produktutveckling skapar vi tillsammans med dig hållbara och lönsamma affärer.

Ditt team står startklart

För att skapa en lönsam digital affär behövs alltid tre magiska ingredienser: affär, design och teknik. En del av denna expertis finns säkert i din verksamhet, en del behöver du kanske komplettera med. Oavsett dina behov ser vi till att du får ett team som är tränat, sammansvetsat och redo att sätta igång att utveckla din digitala affär från start till mål.

Teamet jobbar alltid i nära samarbete med dig och andra nyckelpersoner i din verksamhet, från ledningsgrupp till sakkunniga medarbetare, samtidigt som er kärnverksamhet rullar på som vanligt.

Leveransmodell

Läs om hur du kan ha ditt team av specialister up and running in no time

Läs mer

Invativas e-böcker

Ladda ner vår e-bok Vägen till din digitala affär. Den är helt gratis!

Ladda ner

Vår vision

Få stöd i alla dimensioner av din digitala affärsmodell, från analys och strategi till design och produktion. Vi är med dig hela vägen.

Vår passion

Vi vet att du kommer ha olika behov vid olika tidpunkter. Vår leveransmodell är utformad för att ge dig tillgång till de kompetenser du behöver när du behöver dem.

Vår styrka

Tack vare startklara specialistteam får du snabbare time-to-market, effektivare utveckling, hög flexibilitet och skalbarhet.

Din digitala affär i fokus

Vi vet att du som vänder dig till oss inte bara är intresserad av att sänka dina kostnader. Du är snarare intresserad av att öka er lönsamhet så att ni kan fortsätta fokusera på det ni gör bäst. Därför jobbar ditt team med fullt fokus på att skapa värde för dig och dina kunder.

Därför söker vi också dig som är ute efter något mer än en leverantör eller ett vanligt IT-tjänsteföretag. När du samarbetar med oss får du en partner – någon som är genuint engagerad i din affär.

Moderna digitala affärer är ett ekosystem av...

Strategi för nuläge och framtida utveckling

Din verksamhet behöver digital innovationskraft. Du har visionen. Tillsammans tar vi fram rätt strategi för att nå den.

Moderna tekniker för digital utveckling

Ny teknik och nya metoder dyker upp i tid och otid. Vi testar och utvärderar ständigt för att du ska få tillgång till de bästa resurserna i skarpa projekt.

Digitala tjänster och produkter i toppklass

Dagens kunder har höga förväntningar. Oavsett om du behöver en app eller en hel plattform så ser vi till att den är smart, modern, lönsam och anpassad för just ditt ekosystem.

Kundnärhet och användarupplevelse

Din produkt måste vara grundad i dina användares behov och problem. Genom att jobba nära dina kunder skapar vi positiva upplevelser som skiljer sig från mängden.

Faktabaserad och effektiv utvecklingsprocess

Genom att arbeta agilt med moderna utvecklingprocesser säkerställer vi att du levererar rätt värde till dina kunder med en snabb time-to-market.

Boka ett pass i vår konceptstudio så identifierar vi hur ert digitala ekosystem kan se ut och vilka möjligheterna det innebär.

Din resa börjar här

Flera av våra kunders resa startade precis där du är nu. De hade en idé eller vision de ville realisera. Var just din resa börjar och slutar är upp till dig, men vi finns här om du behöver hjälp hela vägen från idé till färdig digital affär.

Bisnode + Invativa = digital affär

Idag är smart affärsdata och tillgång till skärpta utvecklare och analytiker av den en självklarhet. Det var inte lika självklart för cirka 15 år sedan när Bisnode-koncernen låg i startgroparna. De förstod tidigt vikten av data och hade tillgång till duktiga analytiker. Vad de saknade var en smidig plattform och innovationskraft. Till sin hjälp fick de oss – ett litet Göteborgsbolag vid namn Invativa.

Läs mer på vår blogg

Ratsits väg till branschutmanare

För drygt 10 år sedan hade Anders Johansson hade en vision. Han ville utmana en mycket konservativ bransch, genom att tillhandahålla information om alla personer och företag i Sverige - helt gratis - digitalt. Bara några veckor efter sjösättningen hade ratsit.se haft 14 miljoner besök. Idag har ratsit.se över 5,5 miljoner unika besökare per år och det görs nu ca 150 miljoner sökningar på person och företag.

Läs mer på vår blogg

Prenumerera på Insikter

Bli en del av ett växande nätverk av beslutsfattare och doers! Få utvalda tips, artiklar och inbjudningar till events som hjälper dig utveckla din digitala affär. När du prenumererar godkänner du att vi får mejla dig enligt vår integritetspolicy   (vi lovar att inte spamma dig).